Dnešná rýchla meninová tortička. Ľahká, svieža a plná malín. Dozdobiť môže každý podľa chuti, u mňa to boli už tradične macarons a levanduľa, túto kombináciu mám najradšej.

Na tortu s priemerom 21 cm potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 100g krupicového cukru
  • 120g hladkej múky
  • lyžičku prášku do pečiva
  • lyžicu vriacej vody
  • lyžicu oleja (kokosový, z vlašských orechov)
  • štipku soli

Bielka vyšľaháme s cukrom, potom jemne pridáme žĺtka premiešané s vodou, olejom a soľou. Keď sa hmota spojí pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva. Hotové cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, prípadne vymastenej. Pečieme na 150 stupňov podľa potreby, cca 30 minút.

Krém:

  • 2 mascarpone
  • 1/2 nízkotučného jemného tvarohu
  • 1/2 smotany na šľahanie
  • práškový cukor podľa chuti
  • dve lyžice mrazených malín

Všetko spolu vyšľaháme do hustého nadýchaného krému a dáme zachladiť.

Hotový korpus prerežeme na dve, prípadne tri časti. Každú z nich polejeme šťavou z malín, aby bola torta vláčna a plná malinovej chuti. Potom korpus potrieme hotovým malinovým krémom a naň kladieme maliny. Čím viac tým lepšie. Zvyšným krémom obtiahneme celú tortičku a už zdobíme podľa chuti a nálady. Malinami, čokoládou, levanduľou, alebo čímkoľvek prírodným. Tortu je ideálne nechať aspoň zopár hodín odležať v chladničke, aby sa všetky chute spojili.

Rýchla a efektná dobrota, ktorá poteší nielen oko :) Ja keby som takúto dostala na meniny, ako tomu bolo v tomto prípade, asi sa rovno roztopím :)

IMG_8830

Krásny deň aj predĺžený víkend želám!