Presne vtedy, keď si myslím, že mám aspoň na jeden deň voľno od pečenia vznikajú takéto kúsky :) Tento krát som sa nechala doslova a do písmena „vyhecovať“. Ale veď ako inak by mohlo dopadnúť to, keď cukrárka začne chodiť na crossfit. Jedine koláčom! :) Tak tu je. Vymyslený, pomerne zdravý, bez bieleho cukru a bielej múky. Pre vás som recept radšej jemne upravila, pretože tá naša varianta…no neviem neviem. Nebolo ani cukru a cesto bolo jemne hutné kvôli kombinácii múk, ktoré som použila. Pre vás som doň dodala cukor a múku odporúčam len špaldovú, aby cesto zostalo vláčne.

Kombinácia kokosu a malín je naozaj chutná a tento koláčik je veľmi príjemný a svieži. Ak by ste z neho chceli mať poriadny koláč, jednoducho pridajte ešte viac cukru, je to ľahké. Nám po hodinovom tréningu o 6.15 ráno stačil veru aj takýto.

Na kokosovo bieločokoádový korpus potrebujeme:

  • 60g bielej čokolády
  • 113g masla
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 2 vajcia
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 3/4 šálky špaldovej múky (naozaj som ju zabudla odvážiť)
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 3 lyžice kyslej smotany

Čokoládu a maslo spolu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď sa obe zložky spoja a vytvoria jednoliatu hmotu, primiešame do nej strúhaný kokos. Misu odložíme z vodného kúpeľa, necháme pár minút vychladnúť. V inej mise vyšľaháme vajcia s cukrom do jemnej peny, potom pomaly prilievame čokoládovo maslovú hmotu. Keď sa obe hmoty spoja, primiešame preosiatu špaldovú múku a prášok do pečiva, nakoniec po lyžiciach pridávame kyslú smotanu. Hotové cesto nalejeme do tortovej formy (ja som použila 24 cm) a pečieme na 160 stupňov cca 25 minút.

Malinovo tvarohový krém:

  • 750 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 2 lyžice malinového džemu
  • 100 g malín
  • 1 lyžičku agaru
  • agáve sirup na dosladenie podľa chuti

Agar pripravíme podľa návodu (1 lyžička prášku do 200ml vody a varíme, až kým sa agar nerozpustí), keď je hotový primiešame doň lyžicu tvarohu, aby sa hmoty spojili. Zvyšný tvaroh vymiešame s džemom, malinami a agáve sirupom. Potom doň pridáme želatínovú zmes a hotový krém nalejeme na upečený vychladnutý korpus.

Tortu necháme odležať v chladničke, ideálne celú noc. Ak ju však potrebujete silou mocou rýchlo nafotiť ako ja, ide to aj v mrazničke :) . Dozdobíme kokosom, malinami, alebo vlastne hocičím, čo sa vám páči a už len si zaželať dobrú chuť!