Ahojte, tento recept bude trošku stručnejší a hlavne bez mojich zbytočných obkecov. Lebo nestíham :) Konštantne posledné týždne už nič. Teraz je polnoc, ráno letím do Barcelony (do ktorej som sa samozrejme nestihla pobaliť) dopekám brownie s figami a granátovým jablkom a bliká mi tu asi 25 nevybavených mailov. ALE recept som už dlho žiaden nenapísala.
Tento cheesecake je úžasný, jesenný a hlavne chutný.
Korpus:
- 150g múky
- 90g masla
- 40g cukru
- štipka soli
- 1 žĺtok
– zmiešame, zachladíme a vystelieme ním tortovú formu s pečiacim papierom
– pečieme na 175 stupňov cca 10 minút
Plnka:
- 500g mascarpone
- 200g smotanového syra
- 200g jemného tvarohu
- 1 kyslá smotana
- 3 vajcia
- 1 lyžica múky
- 100g trstinového cukru (med)
Jablká:
- 3 jablká
- lyžička škorice
- 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
- 1/2 lyžičky muškátového kvetu
Posýpka:
- 50g masla
- 50g múky
- 50g trstinového cukru
- štipka soli
- 100g vlašské orechy
Všetky suroviny na plnku, a teda jadro samotného cheesecaku vymiešame v kuchynskom robote a nalejeme na predpečený korpus. Jablká ošúpeme, postrúhame a zmiešame s koreninami. Navrstvíme ich rovnomerne na krém. Nakoniec posypeme poslednou časťou koláčika – posýpkou. Tú si pripravíme jednoduchým zmiešaním všetkých surovín na ňu potrebných. Hotový koláčik pečieme na 150 stupňov vo vodnom kúpeli približne hodinu. To, že je hotový spoznáte tak, že boky cheesecaku sú už upečené, no stred sa ešte jemne trasie a posýpka s orechmi je krásne zlatá. A voní na celú kuchyňu!
Dobrú chuť, toto je pre mňa chuť jesene :)