Bolo mi vyčítané, že facebookových fanúšikov výdatne zásobujem fotkami mojich výtvorov, no na stránke sú len recepty a takmer žiadne fotky. Kým teda pracujem na novej stránke, tak vám zopár ukážok mojich srdcoviek dám aj sem.

Torty milujem robiť, jednoducho každá jedna je unikát a na každej si dávam záležať a “hladkám si ju a šperkujem” koľko to len ide. To, čo chcem mojimi tortami povedať je, že nie vždy je na krásnu tortu treba marcipán, fondán, postavičky, alebo jedlé fotky. Ide to aj absolútne na prírodno. Ja všetky torty zdobím len krémom, ovocím, kvetmi, či minikoláčikmi. Z každej jednej, ktorá z mojej výrobne odíde sa veľmi teším a ešte viac ma teší, keď to počujem od vás – oslávencov a zákazníkov. A čo je hlavným znakom mojich tort? Nie sú dokonalé. Ani jedna a ani nikdy nebudú. Všetky sú špeciálne, každá iná, ľudská a inšpirovaná vašimi a tak trošku aj mojimi predstavami. Teším sa na každú ďalšiu novú, pretože každá je pre mňa novou výzvou a hlavne možnosťou, ako niekoho v jeho špeciálny deň potešiť a prekvapiť :)

A teraz trošku s toho praktického hľadiska. Moje torty sú ľahké, nadýchané a svieže. Preto ich ťažko identifikovať a naceňovať podľa kíl, ako je možno často krát zvykom. Tie moje sa rozlišujú podľa počtu porcií, ktoré by z nich mali byť a podľa priemeru torty.

Korpusy pečiem zásadne podľa receptu mojej babičky. Práve jej receptúra im zaručuje vláčnosť, nadýchanosť a výsledok, že sú ako obláčik. Čím to je? Je v nich menej múky, viac vajec a zopár tajných ingrediencií :) Aj v korpusoch sa snažím kombinovať tradiíciu s modernými postupmi a hlavne kombináciami chutí a surovín.

Lulus korpusy sú:

  • vanilka
  • čokoláda
  • vlašský orech
  • vanilkovo mandľový korpus
  • čokoládovo škoricový
  • makový
  • levanduľový
  • kokosový

Krémy v mojich tortách nie sú pudingové, ani maslové a už vôbec nie margarínové. Ich základ tvorí mascarpone, smotanový syr, pre jemnosť sú doplnené tvarohom, alebo smotanou na šľahanie. Torty preto chutia trošku inak ako tie klasické, na ktoré ste možno zvyknutí. Ak robím do torty varený krém, tak na pudingový prášok môžete zabudnúť. Poctivý žĺtkový krém je práve tou variantou, ktorú mám pri varených krémoch najradšej. Trvá dlhšie? Áno. Je pracný? Áno. Ale stojí za to.

Možno aj toto sú dôvody, prečo sú tie moje torty tak trochu iné, netradičné. A áno, asi aj trošku drahšie, Myslím si však, že špeciálna torta si zaslúži aj svoju chvíľku slávy a kvalitné suroviny.

Tak dobrú chuť vám želám :)