Veľmi ma teší, že naozaj vidím, ako sa vám moje recepty páčia, pečiete podľa nich, zdieľate ich a delíte sa o vaše výtvory a radosť aj so mnou. Práve preto som sa konečne rozhodla prestať svoj miniblog zanedbávať a zásobovať vás novými experimentami, či osvedčenou klasikou častejšie.
Pre dnes som si pre vás pripravila pripravila tieto trojité arašidové srdiečka. Je to na pohľad jeden z tých „neupravených, strapatých“ dezertov, ktoré mám ja najradšej. Určite ním urobíte radosť. O to predsa ide :) Srdiečka nepatria medzi tie najjednodichšie recepty, no výsledná chuť určite stojí za to, sľubujem! A vlastne vôbec ani nemusia byť srdiečkami, môžete ich spraviť do klasických muffinových foriem, alebo akýchkoľvek iných formičiek, ktoré práve máte po ruke. A rečo sú trojité? Na spodu je krehké maslové cesto s jemnou karamelovou dochuťou, na ňom kôpka arašidového masla a jemne opražených posekaných arašidov a nakoniec nadýchaná vrstva smotanového syra.
na 10 srdiečok potrebujeme:
- 70g hladkej múky
- 40g masla
- 20g práškového cukru
- štipku soli
- 1 žĺtok
- 50g arašidov
- 3 lyžice arašidového nesladeného masla
- 1 smotanový syr
- 1 nízkotučný jemný tvaroh
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 vajce
Múku, maslo, cukro, soľ a vajce spolu vypracujeme do vláčneho cesta, ktoré necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke a potom ho natlačíme na dno pripravených formičiek. Pripravené formičky vložíme do rúry a cesto pečieme 8 minút na 160 stupňov, aby získalo jemne zlatistú farbu. Kým sa nám cesto predpečie, pripravíme si strednú vrstvu srdiečok. 50g arašidov (môžu byť kľudne aj solené, dodajú koláčiku zaujímavý šmrnc) na pár minút nasucho opražíme na keramickej, alebo inej panvici s nepriľnavým povrchom. Opražené arašidy zmiešame s tromi lyžicami arašidového nesladeného masla. Do formičiek s už upečeným cestom vkladáme arašidovú hmotu podľa chuti. Ja som dala do každého košíčka jednu kopcovú čajovú lyžičku. V kuchynskom robote si vymiešame smotanový syr, tvaroh, trstinový cukor a pridáme vajce. Nakoniec kyslú smotanu a hotový krém kladieme lyžicou, či inou naberačkou podľa chuti do srdiečok/košíčkov s upečeným cestom a arašidovou hmotou.
Pečieme na 150 stupňov približne 20 minút. Hotové koláčiky necháme vychladnúť a môžeme podávať. .
Dobrú chuť