Mojou veľkou srdcovkou sú cupcakes, milujem ich piecť a ešte viac jesť :) Pri nich sa vlastne aj začali moje prvé pokusky o pečenie, samozrejme vyzerali trošičku inak ako tieto. Môj osobný rekord bol 600 minicupcakov v priebehu dvoch dní na ples, samozrejme mala som pri tom vynikajúcu pomocničku.
Tentokrát som sa rozhodla upiecť čokoládové cupcakes a minicupcakes a doplniť ich krémom z čerstvých jahôd. Čokoláda a jahody sú pre mňa ideálnou kombináciou, trvalo mi však celkom dlho kým som si na čokoládové cupcaky vytvorila ideálny recept, no konečne ho mám. Moje tajomstvo je v kyslej smotane, dodá vynikajúcu vláčnosť a jemnosť, sú ako čerstvé aj tri dni po upečení. Navrch už len svieži krémik s čerstvými jahodami aje to. S čisto maslovými krémami sa príliš nekamarátim a najviac som si na cupcakoch obľúbila krémy z mascarpone, jemné maslovo-pudingové, či šľahačkové a hlavne ich nepresladiť, to je moje zlaté pravidlo.
Minicupcaky sú perfektné jednohubky a strašne zlaté :) |