Trošku iná variácia cheesecaku, Ideálna, keď máte viac hostí, alebo pre deti. Mini cheesecaky sa dajú jednoducho vziať do ruky, cheesecake netečie, nerozpadáva sa a sú z neho praktické jednohubky a okrem toho aj nádherné! Ja sa učím pracovať aj s mnohými surovinami a spoznávať veci, ktoré som predtým možno používala menej. Takou vecou sú napríklad aj džemy. Nikdy som nebola ich veľkým fanúšikom, lebo veď máme čerstvé ovocie. No džem Darbo ma presvedčil o opaku, samá čučorieka, plná chuť krásna farba a skvelá konzistencia. Ako čerstvo nazberané z lesa, veď sa presvedčte a dajte mi vedieť! IMG_5675 copy

príprava 25 min pečenie 45 min porcií 12 forma 20×25 cm

KORPUS

75 g  múky

30 g mletých mandlí

50 g práškového cukru

45 g masla

1 žĺtok

štipka soli

CHEESECAKE

250 g mascarpone

150 g smotanového syra

1 kyslá smotana

3 lyžice múky

6 lyžíc čučoriedkového džemu Darbo

80 g cukru

3 vajcia

Čučoriedková omáčka

5 lyžíc čučoriedkového džemu Darbo

šťava z 1/2 citrónaIMG_5623 copy

Do misy vhodíme všetky suroviny potrebné na korpus a ručne ich vypracujeme na vláčne cesto. Hotové cesto sformujeme do veľkej gule a dáme ho aspoň na 15 minút schladiť. Potom vychladeným cestom vystelieme dno pripravenej formy, poprepichujeme bohato vidličkou a pečieme 10 minút pri 180 stupňoch. Alebo kým cesto nevonia v celej kuchyni a jeho okraje nie sú zlatisté.

Počas pečenia korpusu pripravíme samotný cheesecake. Najprv v kuchynskom robote vyšľaháme vajcia s cukrom na bielu penu, ktorá niekolkonásobne zväčší svoj objem.

Do nej pridáme mascarpone a smotanový syr a opäť prešľaháme. Potom pridáme kyslú smotanu a nakoniec prisypeme aj múku. Všetko spolu spracujeme v kuchynskom robot. Na upečený korpus lyžicou rozotrieme džem a nalejeme naň pripravnú zmes na cheesecake. Pečieme 35 minút pri teplote 155 stupňov. Boky cheesecaku sa musia jemne zdvihnúť, stred sa stále trošku trasie, ale na dotyk musí byť pevný. Vtedy je cheesecake dokonalý. Po upečení ho necháme vychladnúť a vrch cheesecaku potrieme džemom, ktorý sme zahriali aj s citrónovou šťavou. Vďaka zahriatiu džem vytvorí krásnu lesklú glazúru a citrónová šťava mu dodá ten správny šmrnc, ktorý sladký cheesecake potrebuje.

Potom už len vykrajujeme tvary mini cheesecakov, váš rozmer je úplne vo vašich rukách.

Dobrú chuť!

 

 

 

 
IMG_5634 copy IMG_5662 copy IMG_5665 copy IMG_5670 copy
IMG_5679 copy