Deň po dovolenke sa už musí jednoznačne piecť, nedá sa predsa 10 dní len ležať a jesť niečo, čo neprešlo mojimi rukami, treba sa k niečomu aj pričiniť. Dnes sa u nás ešte k tomu aj oslavovalo a oslavy sú posledné mesiace vždy v mojej réžii. Dnešné menu bolo : Caprese s domácou bazalkou a tekvicovým olejom, losos s baby špenátom a opečenými bagetkami a tento letný ľahučký skvost.
Dnes som sa rozhodla upiecť pomerne jednoduchú a rýchlu záležitosť, ovocnú tortu na trošku iný štýl.
Žiadne poťahovanie, žiadne zarovnané hrany ani rovné línie. A presne takto sa mi to páči. Jednoduchosť doplnená ovocím je pre mňa úplne top. Ľahká tortička s vanilkovým piškótovým cestom a osviežujúcou jogurtovo – mascarpone plnkou… K tomu len čerstvé ovocie a na vrch bazalkový cukor… Osviežujúca dokonalosť ideálna na letné dni. A bola úúúúžasná :)
„Vytekajúci“ krém a všetky nerovnosti k nej patria a preto je taka úžasná :) |