cesto:
150g múka hladká
90g maslo
45g cukor
1 žltok
– všetko dokopy vypracujeme na cesto a chladime minimálne 30 minút, potom vtlačíme do formy, poprepichujeme vidličkou, aby sa netvorili bubliny a pečieme 8 minút na 170 stupňov
plnka :
500g mascarpone
250 g syr
1 kyslá smotana
3 lyžice múky
3 vajcia
2 a pol lyžičky sušenej levadule
trstinový cukor podľa chuti
– všetko zmiešame, vylejeme na predpečené cesto a pečieme viac ako hodinu na 140 stupňov. Ja dávam pod cheesecake aj plech s vodou, aby sa vrch nepripálil, nezhnedol a koláč sa pomaly rovnomerne prepiekol aj vnútri.
Hotový cheesecake necháme odstáť, zachladíme, dozdobíme levanduľou a môžeme sa doňho pustiť. Ja ho mám najradšej na druhý deň, keď už je stuhnutý a všetky chute sú spojené.
Dobrú chuť
L