Ahojte, k tomuto receptu ma opäť inšpirovali chalani z Herbert sirupov. Super kombinácie chutí, nič viac k tomu ani nie je nutné dodať.

Tieto cupcakes sú veľmi chutné, pomerne jednoduché na prípravu. Cesto je jemnučké a nadýchané aj na druhý, alebo tretí deň a má krásnu maslovú chuť. Krém je nadýchaný, vláčny, ako ste si už pri mne aj asi zvykli, nie príliš sladký. Spojenie malín a vône ruže je top, jednoducho tomu nie je čo vytknúť. Odporúčam dať tomu šancu.

IMG_2660

na cesto potrebujeme:

  • 150g hladkej múky
  • 50g mandľovej múky
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 prášok do pečiva
  • 100g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 115g masla
  • 50ml mlieka

Maslo necháme zmäknúť a vyšľaháme ho s vajciami v kuchynskom robote, po chvíľke pridíme aj trtinový cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým sa cukor nerozpustí a nevznikne nám nadýchaná penová hmota. Do hmoty postupne zašľaháme preosiatu hladkú múku, mandľovú múku a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme aj mlieko a vymiešame do nadýchaného cesta.

Z tejto várky by vám malo vyjsť 16-18 veľkých cupcakov, alebo 40 minicupcakov.

Cesto nadávkujeme do predpripravených formičiek a pečieme na 160 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme poriadne vychladnúť a zatial si pripravíme malinovo ružový krém.

Na krém potrebujeme:

  • 250g mascarpone
  • 200g cream cheese
  • 250g jemného tvarohu (ja používam odtučnený)
  • 4 lyžice sirupu Herbert MALINA RUŽA ( ak náhodou nemáte po ruke Herberta, pridajte jednoducho cukor, navýšte počet malín a pridajte zopár kvapiek ružového extraktu
  • 50g čerstvých, alebo mrazených malín

Všetky suroviny na krém spolu vyšľaháme, naplníme ním cukrárenské vrecko a zdobíme upečené cupcaky. Ja som navrch pridala maliny a sušená ružové lupene, ktoré som od chalanov tiež vydrankala :)

Dobrú chuť!