Čučoriedkové mini cheesecaky
Trošku iná variácia cheesecaku, Ideálna, keď máte viac hostí, alebo pre deti. Mini cheesecaky sa dajú jednoducho vziať do ruky, cheesecake netečie, nerozpadáva sa a sú z neho praktické jednohubky a okrem toho aj nádherné! Ja sa učím pracovať aj s mnohými surovinami a spoznávať veci, ktoré som predtým možno používala menej. Takou vecou sú… Čítať viac »
Medový nebeský orechový koláč bez múky a cukru
Pripravila som si pre vás ďalší recept z radu medových koláčikov. Med som si v poslednej dobe veľmi obľúbila, aj vďaka spolupráci so spoločnosťou Apimed, ktorej produkty ma absolútne nadchli. Med je pri pečení plnohodnotná náhrada cukru, alebo iného sladidla a výsledným koláčom dodá krásnu vláčnosť a typickú chuť. Výrazne nemení konzistenciu cesta ani po tepelnej… Čítať viac »
Cupcakes s gaštanovým krémom
na 15ks veľkých cupcakes s priemerom 7- 8 cm potrebujeme: 200g špaldovej hladkej múky 100g práškového cukru 3 vajcia 100ml mlieka (môžete nahradiť mandľovým, alebo ryžovým) 1 prášok do pečiva štipka soli 80g masla na ganache z bielej čokolády potrebujeme: 100g bielej čokolády 75ml smotany na šľahanie na gaštanový krém potrebujeme: 250g mascarpone 100g smotanového… Čítať viac »
Veľkonočný tart s bielou čokoládou
Veľká noc sa nám nezadržateľne blíži, tento rok hádam ešte aj skôr ako obvykle. Ja som si pre vás pripravila recept na lahodný tart, ktorým si môžete spestriť váš sladký veľkonočný stôl, alebo si ho pripravť len tak, hocikedy. Je vynikajúci. Základom tohot tartu je ľahučké a neskutočne chutné maslové cesto, na ktoré potrebujeme: 250g… Čítať viac »
Na svadobnú nôtu v Lulus bakery
Pripravila som si pre vás aspoň malý prehľad toho, ako môže vyzerať práve vaša svadobná torta, ak ju zveríte do rúk mne :) Možností dizajnu tortičky je neúrekom, ja vám ju rada prispôsobím presne na mieru. Naháčky, polonahé, hladké, capkané, obliate čokoládou, či farebné. Dozdobené živými kvetmi, jedlými kvietkami, ovocím, makarónkami, pusinkami, či bonbónmi. Netreba… Čítať viac »
Takto sa pečú torty v Lulus bakery
Pripravila som si pra vás aspoň malú ukážku toho, ako vyzerajú naše tortičky. Vždy prírodné, plnené nadýchaným mascarpone krémom, plné ovocia, čokolády, či orechov. Dizajn vám rada ušijem na mieru, každá však musí byť iná a špeciálna. Takže ak mi pošlete fotku, že práve táto je vaša vysnívaná, budem sa ňou inšpirovať, ale rovnaká na… Čítať viac »
Maková torta s malinovo ružovým krémom
Hneď na začiatok som vám upiekla a podrobne nafotila recept na úžasnú makovú tortu, netradične doplnenú malinovo ružovým krémom. Tejto kombinácie som sa aj ja na začiatku trošku obávala, no nakoniec nebolo vôbec čoho. Torta zožala obrovský úspech, je ľahučká, svieža a nadýchaná. Kombinácia maku a malín je možno nie veľmi častá, ale verte mi,… Čítať viac »
Cookies s ovsenými vločkami a figami a lieskovcami v karamele
Tieto cookies, alebo keksíky patria medzi moje veľmi obľúbené. Sú zaujímavé svojou chuťou a hlavne kopcom karamelu, ktorý obsahujú. A ešte tie figy…. jednoducho nemajú chybu. Môžete ich variovať presne podľa svojej chute, ale odporúčam vám aspoň raz vyskúšať tento môj originálny recept. Neoľutujete :) Na figovo lieskovcové cookies potrebujeme: 65g hladkej špaldovej múky Štipku… Čítať viac »
Mrkvová torta s pomarančovo zázvorovým krémom
Ahojte, tento recept sa vám možno bude zdať tak trochu jesenný, ale je pritom veľmi osviežujúci. Koláčik je vláčny, vlhký a plný len tých najlepších ingrediencií. a hlavne plný mrkvy, ktorá sa perfektne dopĺňa s pomarančom a zázvorom. Napriek tomu, že mrkvový koláč je už viacmenej klasika a robí ho takmer každý, ja som sa… Čítať viac »